children,cries,emotions,girls,kids,people,sad

We’ve all had the experience of hearing another person mispronounce a word or even a common phrase/expression.  It’s extremely common and for that reason some of us may be making those same gaffes…unknowingly.  In most instances other people won’t tell you because either they don’t realize it’s incorrect or they think it’s inappropriate to bring it to your attention.  The end result is that we can’t learn and improve.  That’s exactly why I want to share  my top ten list in this post; here they are:

1.  Is it: “moot” or “mute” point?  Correct answer: MOOT.

2. Is it: “I could care less” or “I couldn’t care less”? Correct answer:  Couldn’t.

3.  Is it: “For all intents and purposes” or “For all intensive purposes”?                                                       Correct answer: Intents 

4. Is it: “It’s a dog-eat-dog world” or “It’s a doggy-dog world”? Correct answer: Dog-eat-dog

5. Is it: “escape goat” or “scapecoat“? Correct answer: Scapegoat

6. Is it: “Honing in on something” or “Homing in on something”? Correct answer: Homing in

7. Is it: “Fewer people in that line” or “Less people in that line”? Correct answer: Fewer 

8. Is it: “Nip it in the butt” or “Nip it in the bud“? Correct answer: Bud

9. Is it: “Regardless” or “Irregardless”? Correct answer: Regardless

10. Is it: “Tongue and Cheek” or “Tongue in Cheek”? Correct answer: In

Now you have a head start on avoiding these malapropisms so begin to pay attention and you’ll make improvements quickly.

Leave a Reply